Kajakevent Luciapaddling

Årliga paddlingsevent med Kajaksidan. 

Varje år arrangerar vi olika Paddlingevent för att locka ut er, kanske på paddlingar ni ej hade gjort själva eller bara för att det är trevligt med sällskap eller så kan du ge dig på årets utmaning.
Våra event är gratis och enkla, med undantag av SickHamn, där vi lottar ut en 30000-kajak från Wig Kayaks, men det kommer vi till senare.
Kajaken Mira 501 Wig Kayaks
Utöver våra fasta event, SickHamn, Luciapaddlingen och 1-Maj paddlingen så arrangerar vi Intropaddlingar, föreläsningar och vi har provpaddlingar var och varannan söndag, så häng gärna med på vår Facebook där vi skapar event för er alla. 

Här följer en beskrivning av våra 3 årliga Kajakevent.

 - SickHamn -

31/8-2024 : Starta sist och vinn.

SickHamn, där är det mesta annorlunda, men det är väl det som gjort SickHamn till  Sveriges största långdistans "tävling"
En inviduell, social och personlig utmaning.
www.sickhamn.se
Kajaker på Sandhamn
Upplägget är att man paddlar 50km från Sickla i Stockholm till Sandhamn i ytterskärgården, en fantastisk sträcka, hela skärgården på tvärsen. 
Den som startar sist och hinner till klockan 14.00 vinner. 
Kommer du in senare så är du diskad, , , så alla kan vinna.
SickHamn starta sist och vinn
Vi äter lunch tillsammans, de flesta sover över på Sandhamn och det är en härligt eftermiddag, kväll, morgon och återpaddling till Stavsnäs.
Vissa fortsätter, andra tar taxibåt hem, alla lösningar funkar. 
SickHamn kostar 490:- men då får man chansen att vinna en 30000:- kajak från WIG Kayaks som lottas ut. Galet ! Dessutom är det andra fina priser. I anmälningsavgiften igår även lunch på värdshuset, målgångströja, underkläder av Pierre Robert, hemtransport av kajak från Stavsnäs. Litet arr där mycket ingår. 
Starten på SickHamn
Kort om tävlingen
Tanken med upplägget är att du gör ditt eget äventyr med andra. Kommer du ikapp någon så kan du ta dig tid att socialisera då du redan leder. Väl på Sandhamn så äter vi långlunch på värdshuset kl.14.30.
Alla typer av paddeltyg är välkomna.
Banan.
Paddlingen sker alltså rakt österut. Man passerar lugna sjöar,  kanaler och mestadels lugna vatten, men det finns några men. När man väl paddlat 4 mil så lämnar man fastlandet och det blir skärgårdspaddling samt mer vågor så det gäller att ha en kajak man klarar hela vägen.
Flygbild över banan för SickHamn
Det kommer arrangeras med minst ett släp vid Stavsnäs för transport av kajaker tillbaka till Hammarbybacken på söndagen.
Lunch i Sandhamns värdshus
Starta när du vill.
Du kan starta precis när du vill. Varför inte kvällen innan, kanske vid 17, paddla 15km till Långnäsudd eller 20 km till Näsudden för att fortsätta på lördags-morgonen.

Testa vilken fart du kan hålla under lång tid. Säg att du paddlar 6 km/h Då kanske du behöver 10 h totalt. Då är det alltså bra att starta kl.03.30

Paddlar du i 10 km/h och har all energi, vätska, pannben och mineraler åtkomligt utan att släppa paddeln så bör du starta 8.30. 
  • Sista anmälningsdag är 15/7-2024.

-Luciapaddlingen-

Kanske lite konstigt, men Luciapaddlingen är de evenemanget som lockar flest paddlare, vi har varit 120 personer på detta event som vi arrar tillsammans med Örnsbergs kanotklubb.
Nobel week lights och kajaker
Datum beror på Nobel Week Lights evenemanget iom att de ser oss som en del av dem och att vi vill se på deras ljus-show på stadshuset där vi sitter i kajakerna, njuter av glöggen, försöker bjuda turisterna på en lite sång och är väldigt nöjda med att vi har lyst upp den mörka, alldagliga decemberkvällen med lite paddling tillsammans.
Det blir någon av helgerna kring Lucia.
Glögg i kajak vid stadshuset
Vi utgår från Örnsbergskanotklubb i Gröndal. Kom dit land eller vattenvägen. Kl.17 glider vi ut ur viken.
Det finns parkering, toa och ombytesmöjlighet. Vi bjuder på grillad korv innan vi glider iväg. Och glögg när vi kommer tillbaka.
Lucia på kajak
Tanken är en lugn sällskapspaddling där alla är välkomna, häng med och upptäck hur härligt och vackert det är ute på vattnet en mörk kväll.
Målet är att alla ska komma ut och se stadshuset speglas i Riddarfjärden och att vi gör Stockholm finaste luciatåg med samling och sång vid stadshuset. Där pågår en del av utställningen Nobel week lights vilket vårt luciatåg blir en levande del av.
Anmäl intresse här på facebook-eventet.
Ingen kostnad och korven bjuder vi på.
Grillning vid Luciapaddlingen
Torrdräkt samt belysning rekommenderas starkt.
Man tar med egen kajak samt utrustning.'

 - 1-maj paddlingen -

Det är här ett perfekt tillfälle att sparka igång säsongen på. 
Vi paddlar på våra hemma vatten och rundar Sicklaön där två lyft ingår. 
Vi tar god tid på oss och vi väljer håll efter vinden så de 18 km som ska avverkas går så lätt som möljligt.
Anmäl intresse här på Facebook-eventet.
Paddlingskarta Sicklaön runt
Start i Sicklasjö, färd österut, moturs. En sällskapspaddling runt Sickla ön. Vi passerar lugna kanaler och sjöar, folkfyllda kajer vid Nacka strand och natursköna Nyckelviken. Vi tar oss över land mellan salt och sött vatten.
Fika blir det längs vägen och det är ingen brådska, vi försöker hålla ihop gruppen.
Paddling i Kolbottensjön
Här har man sin egna kajak och egen övrig utrustning. Kom ihåg vagn då det är asfalt 500m.
Det är en ganska lång paddling så toppen om det inte är första gången i en kajak.
Parkering är smidigt vid Hammarbybacken.

1-maj paddling

- Vohandu -

Vi lockar även gärna med er på 10-mila tävlingen Vohandu, april i Estland. Det är världens största och kanske härligaste, rörigaste å-paddlingen som man kan tänka sig. Bli en av 1400 deltagare. 

Fler bloginlägg

Se alla
Kajakevent Luciapaddling

Var med på något av våra Kajakevent

Följ med på våra Kajakevent där du får umgås bland andra likasinnade, vare sig du är nybörjare eller är en erfaren paddlare.
Paddelturen Sicklaön - runt tillika 1-maj paddlingen

Paddlingsturen utanför boxen

Kajakturen utöver det vanliga Ja, det kan bli verklighet när man går lite utanför boxen. Här är några tips och inspiration för att upptäcka nya kaj...
Lasta kajak på biltak

Lär dig allt om att köra din kajak på bilen.

Här får du alla knep hur du lastar din kajak smidigt och säkert på biltaket.

Lär dig vilka kajakhållare du kan använda och hur du ska få upp kajaken på biltaket, hur du binder fast kajaken och hur den ska ligga.