Paddelturen Sicklaön - runt tillika 1-maj paddlingen

Kajakturen utöver det vanliga

Ja, det kan bli verklighet när man går lite utanför boxen. Här är några tips och inspiration för att upptäcka nya kajakturer i ditt område.

Upptäck nya paddelrutter

Ett tips är att kika på kartan i ditt område och titta efter vattendrag där man kan fantisera att "där går det ju nästan att paddla". Då kommer kajakvagnen in i bilden.

Bild på Jörgen och Jessica från Kajaksidan

Nyttan med att ha en kajakvagn

Med en kajakvagn öppnar sig många möjligheter. De flesta vagnar går att packa ner i kajaken och är väldigt enkla att använda. Se här på bilden vilka härliga turer som blir möjliga bara här i vårt närområde kring butiken, bara man transporterar kajaken på land en liten bit.

Karta över paddlingstur

Hitta din unika paddeltur

Dessa rutter är väldigt lokala här runt vår butik, men vi hoppas kunna inspirera er alla att ta fram kartan och hitta en unik runda i ditt närområde.

Mer om våra fina paddlingsturer här i Stockholm

RAW - Turernas Tur

I Stockholmstrakten har vi något som kallas RAW, efter vår paddeltävling. Eller så kan man kalla den Tyresö-runt. Banan sträcker sig 38 km genom åar, över land, på sjöar, över fjärdar. Det är en riktigt varierad tur som starkt kan rekommenderas.

Se denna kartbild, visst är den lockande. . . . . .

Karta över paddlingstur

Här passerar man Järlasjö, Damtorpsjön, Söderbysjön, Ältaån, Ältasjön, Flaten, Drevviken, Gudöån, Långsjön, Tyresö-Flaten, Albysjön, Fatburen, Kalvfjärden, Erstaviken, Värgärdssjön, Baggensfjärden, Baggensstäket, Lännerstasundet, Kolbottensjön och tillbaka till Järlasjö igen. 

Se mer här: Stockholm Kanotmaraton RAW

1-Maj paddlingsrundan

Den gula paddlingsrundan på bilden ovan nyttjar vi på vår årliga 1-maj paddling. Boka in det i kalendern, den gör vi gemensamt varje år! Där är det två lyft på cirka 400 meter som möjliggör en omväxlande rundtur på 19 km.

Karta över paddlingtur

Nyfiken på 1-maj paddlingen? Anmäl intresse HÄR.

Hur använder man en kajakvagn?

Kajakvagnen är väldigt lätt att fälla ihop och använda, men det finns några tips som vi vill dela med oss av. Se här i filmen hur man fäster vagnen på bästa sätt. Se alla våra vagnar på hemsidan HÄR.

 

Kajakvagn närbild

 

Den Röda paddelturen

För ytterligare detaljer kring den Röda paddelturen på bilden högst upp, den som går genom Gustavsberg, kan ni kika på bilden nedan.

Go paddling på er! 

Bara fram med kartorna och spåna på roliga nya turer!

Paddlingskarta

 

Fler bloginlägg

Se alla
Kajakevent Luciapaddling

Var med på något av våra Kajakevent

Följ med på våra Kajakevent där du får umgås bland andra likasinnade, vare sig du är nybörjare eller är en erfaren paddlare.
Paddelturen Sicklaön - runt tillika 1-maj paddlingen

Paddlingsturen utanför boxen

Kajakturen utöver det vanliga Ja, det kan bli verklighet när man går lite utanför boxen. Här är några tips och inspiration för att upptäcka nya kaj...
Lasta kajak på biltak

Lär dig allt om att köra din kajak på bilen.

Här får du alla knep hur du lastar din kajak smidigt och säkert på biltaket.

Lär dig vilka kajakhållare du kan använda och hur du ska få upp kajaken på biltaket, hur du binder fast kajaken och hur den ska ligga.