31/8 SickHamn - Starta sist och vinn

Finn all info på www.sickhamn.se

Kort om tävlingen

Tanken med upplägget är att du gör ditt eget äventyr med andra. Kommer du ikapp någon så kan du ta dig tid att socialisera då du redan leder. Väl på Sandhamn så äter vi långlunch (ingår i anmälningsavgiften) på värdshuset kl.14.30. Fina priser kommer att lottas ut bland deltagarna. DELS EN KAJAK från WigKayaks !!!  och två fina priser kommer att lottas mellan vinnande herr och dam. Alla typer av paddeltyg är välkomna.

Paddlingen tillbaka

Efter lunchen finns det olika alternativ:
  1. Paddling tillbaka till Stavsnäs.
  2. Boka egen transport hem med exempelvis taxibåt.
  3. Stanna kvar på Sandhamn för övernattning i tält på Sandöns härliga sydliga stränder eller något annat boende.
  4. Eller varför inte paddla hem till Sickla igen.
Det kommer arrangeras med minst ett släp vid Stavsnäs för transport av kajaker tillbaka till Hammarbybacken, men egen transport är mycket bra alternativ.

Starta när du vill

Du kan starta precis när du vill. Varför inte kvällen innan, kanske vid 17, paddla 15km till Långnäsudd eller 20 km till Näsudden för att fortsätta på lördags-morgonen.

Testa vilken fart du kan hålla under lång tid. Säg att du paddlar 6 km/h, då behöver du 8 h och 20 minuter på dig i aktiv paddling. Då kanske du behöver 10,5 h totalt. Då är det alltså bra att starta kl.03.

Paddlar du i 10 km/h och har all energi, vätska, pannben och mineraler åtkomligt utan att släppa paddeln så bör du starta 8.30. Sen ska såklart vinden beaktas.

Allmän info

  • I anmälningsavgiften så ingår lunch samt en tröja som minne av denna dag.
  • Platserna är begränsade till 80 st sista anmälningsdag är 15/7-2024.
  • Avbokar man sin startplats innan 15/7-2024 så får man halva startavgiften tillbaka. Därefter görs ingen återbetalning.
  • Man deltar helt på egen risk. Tävlingsarrangören tar inget ansvar för deltagare. Observera att ingen säkerhetsorganisation finns.

Fler bloginlägg

Se alla
Lär dig mer om Grönlandspaddlar

Lär dig mer om Grönlandspaddlar

Återvänd till paddlingens ursprung med grönlandspaddlar - en resa till skönhet, tradition och funktionalitet. Grönlandspaddlarna tar oss tillbaka...
Torrdräkt för paddling

Förklaring om torrdräkter

Vi på Kajaksidan tycker att torrdräkten är ett fantastiskt plagg som gör oss som paddlare mer avslappnade och möjliggör att vi kan njuta till fullo...
Vilken vinkel på paddeln ska jag ha när jag paddlar kajak?

Vilken vinkel på paddeln ska jag ha när jag paddlar kajak?

Det finns ingen regel för vilken vinkel man ska ha, vilket kan göra det krångligt att hitta rätt för nyblivna paddlare. I klippet förklarar vi hur man kan tänka för att hitta inställningen som passar just dig!